Πάτρα: “Η καρδιά της Τζωρτζίνας δεν είχε πρόβλημα που να εξηγεί τις…

Στο επίκεντρο των ερευνών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News” του Mega, οι αστυνομικοί ερευνούν τον τρίτο κατά σειρά και πιο πρόσφατο θάνατο, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Για το λόγο αυτό δεν έχει δοθεί απάντηση τι έγινε με την ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο της Ίριδας, του 7 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του.

Εκτιμάται ότι οι συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας και το συνολικό ιατρικό ιστορικό της θα φωτίσουν τι έχει συμβεί και στα άλλα δύο παιδιά, όπως είπε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι γιατροί από το Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα, ενώ έχουν εξεταστεί και οι γιατροί που έκαναν τους γενετικούς ελέγχους και έβαλαν το απινιδωτή και τον βηματοδότη από το Ωνάσειο.

Διαβάστε Επίσης

Πάτρα:

Πλέον η έρευνα μεταφέρεται στην Πάτρα, όπου οι αστυνομικοί θα υποβάλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στους γιατρούς του Καραμανδάνειου, με τις πληροφορίες της εκπομπής του Mega να αναφέρουν ότι υπάρχει σαφής κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων.

Οι πρώτες ενδείξεις από τις ιστολογικές εξετάσεις σε ζωτικά όργανα -κυρίως την καρδιά- της Τζωρτζίνας δείχνουν ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά που να εξηγεί ανακοπές ή οτιδήποτε άλλο. Κάτι που είχαν πει και οι γιατροί στην Πάτρα, καθώς δεν θα άντεχε το ΚΑΡΠΑ των 50 λεπτών που έκαναν εκεί για να το κρατήσουν στη ζωή.

Οι αποκαλύψεις για μη αιτιολογημένη έλλειψη οξυγόνου – Τι δείχνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις

Νέα δεδομένα για τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα φέρεται να προκύπτουν από την αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε προϋπάρχουσες παθήσεις, αλλά προκλήθηκε από μη αιτιολογημένη, προς το παρόν τουλάχιστον, έλλειψη οξυγόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώτος θάνατος, της 3,5 ετών Μαλένας, το καλοκαίρι του 2019, αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος που διενήργησαν τη νεκροψία εντόπισαν “κενοτοπιώδη εκφύλιση” των ηπατικών κυττάρων.

Διαβάστε Επίσης

Πάτρα:

Καθώς το κορίτσι, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του, είχε αντιμετωπίσει μια σπάνια μορφή λευχαιμίας και υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, που πάντως είχαν οδηγήσει στην ίασή του, οι αλλοιώσεις στο ήπαρ και ο θάνατός του αποδόθηκαν από τον ιατροδικαστή σε παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Στο πλαίσιο επανεξέτασης της υπόθεσης, ιατροδικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι η “κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” μπορεί να προκληθεί από ανωμαλία στον μεταβολισμό, χρήση τοξικής ουσίας ή ασφυξία.

Νέα δεδομένα για τον θάνατο της Ιριδας

Νέα δεδομένα φέρεται να έχουν προκύψει, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, και όσον αφορά στην αιτία θανάτου τής μόλις 6 μηνών Ιριδας, τον Μάρτιο του 2021.

Στην έκθεσή της, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή, είχε αποδώσει τον θάνατο του βρέφους σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου, με τον φλεβόκομβο να περιγράφεται ως η ομάδα κυττάρων που λειτουργεί ως φυσικός βηματοδότης. Η ίδια πάντως είχε προχωρήσει σε ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους διαπιστώνοντας αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, ήτοι έλλειψη οξυγόνου.

Ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν ακόμα ότι στην 3,5 ετών Μαλένα διαπιστώθηκε μακροσκοπικά μετά τον θάνατό της τραύμα στη μύτη και στην 6 μηνών Ιριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο. Ευρήματα που ενισχύουν την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου των κοριτσιών.

Διαβάστε Επίσης

Πάτρα:


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr