“Πάσχα στο χωριό” εντός Αττικής “κλείνουν” οι Αθηναίοι, που σαρώνουν τις…

Οι προβλέψεις για τις μετακινήσεις εκτός νομού για τις ημέρες του Πάσχα είναι δυσοίωνες, δεδομένων των στοιχείων από την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας.

Με το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού να παραμένει άγνωστο και μάλλον απίθανο, οι Αθηναίοι δεν φαίνεται να φρενάρουν την επιθυμία τους για ταξίδι και Πάσχα στην εξοχή και έτσι ψάχνουν εναλλακτικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία πολύ κοντά στην πρωτεύουσα για να ταξιδέψουν έστω και για λίγο.

Οπως χαρακτηριστικά είπε στο Mega ο Φώτης Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, για την αυξημένη ζήτηση: “Φέτος στις περιοχές κοντά στην Αθήνα, για το Πάσχα, έχουν φτάσει, χωρίς να είμαι υπερβολικός, στο 95% με 100%. Και προτιμούν τέτοιες τουριστικές περιοχές, όπως το Πόρτο Ράφτη, το Λαγονήσι, τη Βάρκιζα…”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κρατήσεις για το Πάσχα χωρίς προκαταβολή μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης.

Έτσι, εάν τελικά δοθεί το “πράσινο φως” για εκδρομή στο χωριό, να μπορούν να μετακινηθούν.

Οι πληρότητες είναι:

Σούνιο: 77%

Παλαιά Φώκαια: 72%

Πόρτο Ράφτη: 81%

Αίγινα: 79%

Ωρωπός: 90%

Βραυρώνα: 93%

Αρτέμιδα / Λούτσα: 72%

Λαύριο: 76%

Κινέτα: 85%

σουνιο

Η μέση τιμή του τριημέρου του Πάσχα για μία οικογένεια στο Σούνιο ξεκινά από 270 ευρώ και φτάνει έως και 516. Στην Παλαιά Φώκαια 220 ευρώ έως 380, ενώ στο Πόρτο Ράφτη 180 έως και 470.

Στην Αίγινα ένα διαμέρισμα ξεκινά από 190 και φτάνει έως και τα 560 ευρώ. Στον Ωρωπό η μέγιστη τιμή για 3 διανυκτερεύσεις είναι έως 506 ευρώ ενώ στην Βραυρώνα οι τιμές ξεκινούν από 240 ευρώ.

Στην Αρτέμιδα οι τιμές κυμαίνονται από 165 έως 360 ευρώ, ενώ στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κρατήσεις για το Πάσχα χωρίς προκαταβολή μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης με τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης. Έτσι, εάν τελικά δοθεί το “πράσινο φως” για εκδρομή στο χωριό, να μπορούν να μετακινηθούν


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr