Ο Τσιόδρας επιστρέφει – Μαζί με τον Χαρδαλιά στη σημερινή ενημέρωση – Κοινωνία

O καθηγητής και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη νόσο Covid-19 Σωτήρης Τσιόδρας, επιστρέφει στην ενημέρωση και το απόγευμα στις 18:00, μαζί με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετιμά με την εξέλιξη της μάχης με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 η επιστροφή του καθηγητή δεν είναι μόνιμη στην τακτική ενημέρωση αλλά λόγω των περιστάσεων που έχουν διαμορφωθεί απαιτείται και η δική του συμβολή ενόψει του Δεκαπευνταύγουστου.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ενημέρωση από το δίδυμο είχε γίνει στις 26 Μαΐου, μετά από 72 κοινές ενημερώσεις. Μάλιστα κατά την τελευταία ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει χαρακτηριστικά “δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα μέχρι εδώ, όπως έγινε όλη αυτή την περίοδο” και εξέφρασε την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ ξανά.

Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε ξανά καθημερινά ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημαίνει ότι τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες και δη στην Αττική τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση των πολιτών όχι μόνο από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Την ίδια στιγμή πύκνωναν οι φήμες ότι ο κ. Τσιόδρας είχε αποσυρθεί, κάτι το οποίο διέψευσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πέτσας χθες Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είχαμε επισημάνει και στις 29/8 παρά την πληρότητα των στοιχείων κατά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, εμφανής ήταν η έλλειψη στην πληρότητα της ενημέρωσης για την επανάκαμψης της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα, καθώς διαπιστώθηκε η απουσία ποιοτικών στοιχείων. Πέρα από τα αριθμητικά δεδομένα διατηρούνται σημαντικά ερωτηματικά σχετικά με άλλα σημαντικά ζητήματα δημόσιας υγείας, για τα οποία η κοινωνία ζητά συγκεκριμένες τοποθετήσεις, όπως τα “ορφανά” κρούσματα, ο δείκτης μεταδοτικότητας, οι νοσηλείες, οι ηλικιακές ομάδες που πλήττονται περισσότερο κ.α.Πηγή άρθρου www.news247.gr