Ο Τραμπ παραδέχθηκε εμμέσως την ήττα του: Εγώ δεν θα επιβάλω lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον | ΚΟΣΜΟΣ

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ουσιαστικά απών από οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση μετά τις προεδρικές εκλογές, μίλησε τώρα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιμένει για νοθεία, αλλά σύμβουλός του δηλώνει πως «θα κάνει το σωστό όταν καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι»

Ο Τραμπ… λέει ότι ήταν η «κότα με τα χρυσά αυγά» για το Fox News: Ξέχασαν τι τους οδήγησε στην επιτυχία

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μίλησε από τους κήπους του Λευκού Οίκου για την Επιχείρηση Warp Speed, που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης όσον αφορά τον ιό, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανακοίνωση της ήττας του το Σάββατο.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την εβδομάδα των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε για το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετές φαρμακοβιομηχανίες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αναζήτησης αποτελεσματικών θεραπειών για τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού.

«Στις ΗΠΑ μέχρι τον Απρίλιο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Αφού ο Τραμπ χαιρέτισε την ανακάλυψη της Pfizer και υπογράμμισε πως αναμένει ανάλογες ανακοινώσεις και από άλλες εταιρείες «γιατί όχι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», είπε: «Μέχρι τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και δωρεάν για όλους. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέση η Νέα Υόρκη καθώς ο κυβερνήτης της έχει δηλώσει πως δεν θέλει να εμβολιαστεί κανείς ώστε οι επιστήμονες να πάρουν τον χρόνο τους στις έρευνες». Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer.

Η πρώτη… έμμεση παραδοχή της νίκης Μπάιντεν

Στη συνέχεια, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προέβη στην πρώτη έμμεση παραδοχή της ήττας του στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν. Αυτό μάλιστα φάνηκε να γίνεται… κατά λάθος. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Live η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου:Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr