Ο Τραμπ αμφισβητεί εκ νέου το αποτέλεσμα

Με σειρά από tweet του, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητεί εκ νέου την εκλογική διαδικασία, τη στιγμή που εξελίσσεται η καταμέτρηση στις πολιτείες που δεν έχουν ακόμα κριθεί. Τα μηνύματα του δίνουν την αίσθηση ότι χάνει συγκεκριμένες πολιτείες και αρνείται να το παραδεχθεί.

«Χθες το βράδυ είχα προβάδισμα, συχνά σταθερό, σε πολλές Πολιτείες – κλειδιά, τις περισσότερες από τις οποίες ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Τότε, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο, καθώς γινόταν η καταμέτρηση των ψήφων. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ και οι “δημοσκόποι” έπεσαν σε ένα μεγάλο και ιστορικό λάθος».

Στο δεύτερο μήνυμα του τόνισε: «Πώς γίνεται κάθε φορά που καταμετρούν επιστολικές ψήφους είναι τόσο καταστροφικές για τα ποσοστά;» Σημειώνεται ότι λίγα λεπτά αφότου ανάρτησε ο Τραμπ το μήνυμα του, το Twitter προχώρησε σε νέα επισήμανση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία.

Λίγα λεπτά μετά και αφού η καταμέτρηση εξελίσσεται, ο Τραμπ ανάρτησε νέα μηνύματα στο Twitter, σημειώνοντας ότι «βρίσκουν ψήφους του Μπάιντεν παντού- στην Πενσιλβανία, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. Τόσο άσχημο για τη χώρα μας!». Και ακολούθησε tweet που τονίζει: «Εργάζονται σκληρά να εξαφανίσουν ένα προβάδισμα 500.000 ψήφων στην Πενσιλβανία. Άμεσα. Το ίδιο στο Μίσιγκαν και αλλού». 

 

 

 

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Νωρίτερα, ο Τραμπ προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιστολικές ψήφους, κάνοντας λόγο για απάτη σε βάρος του αμερικανικού λαού.

Σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών και ανέφερε ότι είναι νικητής, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

Υποστήριξε δε πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Προσπαθούν να κλέψουν»

Νωρίτερα, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Ποτέ δεν θα τους αφήσουμε. Οι ψήφοι δεν μπορούν να καταμετρηθούν αφού έχουν κλείσει οι κάλπες».

To Twitter έβαλε επισήμανση στην ανάρτηση Τραμπ περί προσπάθειας κλοπής στις εκλογές. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία» ανέφερε η πλατφόρμα στην επισήμανσή της για το μήνυμα του κ. Τραμπ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑΠηγή άρθρου www.kathimerini.gr