Ο Π. Καμμένος δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Εγώ χούντα δεν ψηφίζω» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να μην δώσει ψ

Ο Π. Καμμένος δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Εγώ χούντα δεν ψηφίζω» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα μεταβατική κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος, χαρακτήρισε «χούντα» την κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η τοποθέτησή του αποτελεί συνέχεια της δήλωσης του συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, ότι «μια κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελούσε κοινοβουλευτική χούντα».

Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε κατά της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, αφού «επικυρώνει το πρώτο μνημόνιο, το οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει αποκηρύξει».

Σε άλλες δηλώσεις του αναφορικά με την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Τέτοια νομιμοποίηση δεν μπορώ να δώσω. Δεν έχω ούτε τη λαϊκή εντολή, ούτε το συνταγματικό δικαίωμα».

Για τον νέο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Καμμένος είπε: «Ελπίζω ως πρωθυπουργός να μην αποτύχει, για το καλό της Ελλάδας, αλλά και να μην πετύχει ως μέλος της trilateral και της νέας τάξης πραγμάτων».

Άφησε τέλος ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέα πολιτική κίνηση, που θα εκφράζει το αντιμνημονιακό μέτωπο.