Ο πρόεδρος Αμπάς δεσμεύεται για συμφιλίωση με τη Χαμάς

Ο πρόεδρος Αμπάς δεσμεύεται  για συμφιλίωση με τη Χαμάς

Σε δημόσια δέσμευση προέβη σήμερα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς λέγοντας πως  θα «καταβάλει όλες τις προσπάθειες για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφιλίωσης» με τη Χαμάς.

Η προβλεπόμενη συνάντηση που θα έχει με τον επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ θα γίνει «στις 23 αυτού του μήνα στο Κάιρο», διευκρίνισε ο Αμπάς σε ομιλία του στη Ραμάλα.

«Για να επιταχυνθεί η εφαρμογή της συμφιλίωσης, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε όλες τις προσπάθειες για να επισπευσθεί η επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν, πρωτίστως οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές και αυτές για το παλαιστινιακό εθνικό συμβούλιο και ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ανεξάρτητων για να διοργανώσει τις εκλογές και την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας», σημείωσε ακόμη.

«Όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, δεν θα απαρνηθούμε το δικαίωμά μας να ενταχθούμε στον ΟΗΕ», ως πλήρες κράτος μέλος, προσέθεσε ο Αμπάς, σημειώνοντας ότι γίνονται διαβουλεύσεις με την παλαιστινιακή ηγεσία και τις αραβικές χώρες πάνω στο θέμα αυτό.

«Αν δεν καταλήξουμε εκεί αύριο, θα καταλήξουμε εκεί μεθαύριο», διαβεβαίωσε.

Ακόμη διευκρίνισε πως  «Το θέμα αυτό και τα πολιτικά ζητήματα τα οποία συνδέονται με αυτό θα βρίσκονται στο πρόγραμμα της συνάντησής μου με τον Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς».

«Θα πρέπει να υπάρξει μια παλαιστινιακή απόφαση και μία και μοναδική παλαιστινιακή φωνή για να γυρίσουμε τη μαύρη σελίδα του διχασμού», δεν παρέλειψε να σημειώσει ο Αμπάς.

«Όλοι οφείλουν να απαντήσουν στο ερώτημα: πού πηγαίνουμε;» κατέληξε. 

More From Author