Ο «νο1 στη διαχείριση κρίσεων πολιτικής προστασίας»…

EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Η «μεταγραφή από την Κύπρο» του Χρήστου Στυλιανίδη και η άρον-άρον πολιτογράφησή του για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προκαλεί αναταράξεις εντός και εκτός των συνόρων.

«Δεν μιλάμε για μια τυχαία προσωπικότητα της διεθνούς πολιτικής σκηνής», αλλά «για τον άνθρωπο ο οποίος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Κρίσης ως επίτροπος. Είναι δηλαδή αυτή τη στιγμή ο νο1 στη διαχείριση κρίσεων πολιτικής προστασίας στην Ευρώπη» σχολίασε ο  ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανώς ικανοποιημένος για την υπουργοποίηση του κ. Στυλιάνίδη.

Και αν στην κυβέρνηση -όπως είναι φυσικό- μιλούν για νο1, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Κύπρο με την εφημερίδα «Πολίτης» να στρέφει τα «πυρά» της προς τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Ο Χρ. Στυλιανίδης, μπορεί να είχε κριθεί περίπου “ακατάλληλος” για τα μέτρα του προέδρου Αναστασιάδη, ώστε να επαναδιοριστεί Επίτροπος στην ΕΕ, κρίθηκε όμως ως κατάλληλος για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην Ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η η κυπριακή εφημερίδα με αντιπολιτευτική διάθεση προς τον Κύπριο πρόεδρο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ένα απολύτως τυπικό «τιτίβισμα» ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο, για τον διορισμό του.

Ωστόσο, το παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες δίνει και παίρνει με το hellasjournal.com και τον έμπειρο ανταποκριτή και γνώστη της κυπριακής πολιτικής σκηνής Μιχάλης Ιγνατίου να αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ πως ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ενοχλημένος με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να δώσει ρόλο στην κυβέρνηση στον Χρ. Στυλιανίδη.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr