Ο Μπολσονάρο μίλησε, αλλά ξέχασε τη λέξη «ήττα»

Estimated read time 1 min read

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 44 ώρες μετά το επίσημο αποτέλεσμα πριν ο Ζαΐρ Μπολσονάρο κάνει δήλωση για τις εκλογές. Δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά ούτε παραδέχθηκε την ήττα του.

Ο Μπολσονάρο μίλησε μόλις τρία λεπτά, δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά τη λέξη ήττα, ενώ και τους οπαδούς του, τους κάλεσε με έμμεσο τρόπο να αδειάσουν τους δρόμους.

Αφού έστησε περίπου μία ώρα τους δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο, άνοιξε την ομιλία του απευθυνόμενος στους οπαδούς του που έχουν κλείσει τους δρόμους και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία, προκαλώντας εκρηκτικό κλίμα στη χώρα και αναγκάζοντας το Ανώτατο Δικαστήριο να ζητήσει τη διάλυση των μπλόκων από την αστυνομία.

«Οι διαδηλώσεις είναι ευπρόσδεκτες», είπε έχοντας γύρω του υπουργούς και στενούς συνεργάτες, λέγοντας ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει από το αποτέλεσμα των εκλογών εκλογές, αλλά πρόσθεσε ότι «οι μέθοδοί μας (της παράταξής μας) δεν μπορούν να είναι αυτές της Αριστεράς», πρόσθεσε.

«Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας τα 58 εκατομμύρια Βραζιλιάνους που με ψήφισαν», πρόσθεσε. Στη συνέχεια έφυγε και άφησε ένα γερουσιαστή του κόμματός του Σίρο Νογουέιρα, να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Απέφυγε να αναφερθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με το Σύνταγμα της χώρας.

«Με χαρακτηρίζουν πάντα αντι-δημοκράτη και, σε αντίθεση με τους επικριτές μου, εγώ πάντα παίζω με τους κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα», είπε.

Ο Νογουέιρα δήλωσε ότι έχει την εξουσιοδότηση από τον «πρόεδρο Μπολσονάρο να προχωρήσει τη διαδικασία μετάβασης από τη μία κυβέρνηση στην άλλη».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author