Ο λόγος που στηρίζουν την απεργία πείνας Κουφοντίνα, είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με εκείνον

Η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα πως «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη» μέσω συνέντευξης που παραχώρησε, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε δύο ανακοινώσεις επί του θέματος, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία, από την πλευρά του, προχώρησε και σε διευκρινιστική τοποθέτηση.

«Είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου, εάν δεν καταδικάσει τη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα, θα τολμούσα να πω, αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης (02/03) στη Βουλή.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός κατά τη συζήτηση, στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις. Η φράση του κ. Γεωργιάδη πως «στην πραγματικότητα ο λόγος που στηρίζουν την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλη αυτήν την ένταση των τελευταίων ημερών, είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα δυστυχώς», πυροδότησε αντιδράσεις στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Κοιμηθήκαμε χθες το βράδυ, βλέποντας τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο από μια τρομακτική, θα έλεγα, συγκέντρωση υποστηρικτών του Δημήτρη Κουφοντίνα και της απεργίας πείνας, με κεντρικό πανό “Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη”. Αναρωτιέμαι, αυτά τα παλιόπαιδα που κρατάγανε αυτό το πανό, τους συγγενείς των νεκρών από τη 17 Νοέμβρη τους σκέφτηκαν, όταν κάνανε αυτή την πορεία και σήκωναν αυτό το πανό;

Τους συγγενείς των νεκρών! Και την ώρα που σκεφτόμασταν ότι στην πατρίδα μας έχει χαθεί πλέον δυστυχώς, στη μερίδα αυτή της άκρας αριστεράς -με την οποία ταυτίζεται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες- πάσα έννοια λογικής, δημοκρατίας και ανθρωπισμού, το πιο συγκλονιστικό είναι ότι στο πανό αυτό, δηλαδή το “γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη”, δηλαδή υποστηρίζουμε 23 δολοφονίες, το σηκώνουν επ’ ονόματι του ανθρωπισμού.

Αυτό είναι ακόμα πιο εξοργιστικό. Την ώρα λοιπόν που λέγαμε ότι είναι αδύνατο αυτό να συμβαίνει, σήμερα έγινε ίσως η πιο σοκαριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, δυστυχώς τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κανένας δεν είχε τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη και ότι η 17 Νοέμβρη σκότωνε μόνο από τη δεξιά παράταξη. Και γι΄αυτό μπορεί η δεξιά παράταξη να έχει λίγο και μια οργή και μια μνησικακία, που δεν πρέπει όμως, κατά τη φράση του, να θολώνει την κρίση της.

Κύριοι συνάδελφοι, η τρομοκρατία σε όλον τον δυτικό κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους, ο εκθιασμός ο δημόσιος της τρομοκρατίας διώκεται ποινικά στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου. Δεν μπορεί να είσαι μέλος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και των δυτικών αξιών εάν επαινείς την τρομοκρατία, δηλαδή, την εν ψυχρώ δολοφονία.

Είναι αδύνατον για τον κ. Τσίπρα να μην τοποθετηθεί στη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα. Όπου για να μην κοροϊδευόμαστε, εφόσον έχουν περάσει και αρκετές ώρες, και καμία δήλωση δεν έχει υπάρξει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, ούτε και πιστεύω ότι θα υπάρξει. Διότι στην πραγματικότητα ο λόγος που στηρίζουν την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλη αυτήν την ένταση των τελευταίων ημερών, είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα δυστυχώς. Και αυτό είναι σοκαριστικό για την ελληνική δημοκρατία.

Είναι αδύνατο ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου, εάν δεν καταδικάσει τη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα, θα τολμούσα να πω, αν δεν διαγράψει τον κ. Δρίτσα, διότι σε κανένα κόμμα δημοκρατικό στον δυτικό κόσμο, δεν μπορεί να σταθεί βουλευτής που έχει κατά αυτόν τον τρόπο δημοσίως, υποστηρίξει μια τρομοκρατική οργάνωση όπως τη 17 Νοέμβρη. Και φυσικά, αυτό το οποίο συνέβη σήμερα δείχνει με τον πλέον καθαρό τρόπο γιατί η στάση της κυβερνήσεως να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι ίδιοι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως στο παρελθόν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στα καπρίτσια ενός κακομαθημένου, όπως είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νομίζει ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση από το ελληνικό κράτος.

Υπενθυμίζω ότι το 2015, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μη μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και το 2021 κάνει απεργίας πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιον κακομαθημένο πρόκειται! Που νομίζει ότι πρέπει όλη η Ελλάδα να σκύβει και να ασχολείται με αυτόν! Κάποια στιγμή πρέπει να λεχθούν τα πράγματα ως έχουν.

Οι νόμοι ισχύουν για όλους, προφανώς δεν τους σεβόταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, διότι αν τους σεβόταν δεν θα σκότωνε εν ψυχρω ανθρώπους, προφανώς εξακολουθεί να μη θέλει να σέβεται τους νόμους της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά το σοκαριστικό είναι ότι πολιτικές δυνάμεις του κοινοβουλίου, να σπεύδουν να υιοθετήσουν όλα τα επιχειρήματα κατά της δημοκρατίας. Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθεία καταδίκη των σημερινών δηλώσεων του κ. Δρίτσα, που είναι σοκαριστικές και ντροπιαστικές για κάθε δημοκράτη στον πλανήτη».

Μαμουλάκης: Υπήρξε ξεκάθαρη διευκρινιστική δήλωση Δρίτσα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, ανέφερε ότι «υπήρξε μια διευκρινιστική ξεκάθαρη δήλωση του κ. Δρίτσα, λίγες ώρες μετά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι σε γνώση σας. Είναι δημοσιευμένη και στον ηλεκτρονικό Τύπο, από τις τρεις το μεσημέρι. Αυτό προς αποκατάσταση των πραγμάτων».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέγνωσε τη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα στην οποία ο βουλευτής ανέφερε: «Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν”, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες.

Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Μανωλάκου: Ο κ. Γεωργιάδης μας προκαλεί στην κυριολεξία

«Ο κ. Γεωργιάδης μας προκαλεί στην κυριολεξία!», ανέφερε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και πρόσθεσε: «Το θέμα του Κουφοντίνα έχει κριθεί πολιτικά, ηθικά, νομικά, με την καταδίκη του. Το ζήτημα που υπάρχει και κρίνεται είναι το δικαίωμα ενός κρατούμενου στην ισότιμη μεταχείριση.

Και αυτό που συνέβη σήμερα, δηλαδή ότι λογοκρίνονται και παγώνουν λογαριασμοί, ακόμα και ειδησεογραφικού περιεχομένου, είναι εξελίξεις που διαψεύδουν μεγαλοστομίες περί ελευθερίας. Τέτοιες πρακτικές έχουν αποδέκτη το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση!».

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr