Ο Λιγνάδης επιστρέφει στη φυλακή: Σε τι διαφώνησαν ανακρίτρια και εισαγγελέας

Ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να έχει ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις νέες κατηγορίες για βιασμό, σε ό,τι αφορά στο αν θα πρέπει να κριθεί και πάλι προσωρινά κρατούμενος. 

 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επιστρέφει στις φυλακές Τρίπολης– όπου κρατείται μετά την προφυλάκισή του για τις δύο πρώτες υποθέσεις βιασμού- αναμένοντας την κρίση του δικαστικού συμβουλίου για τη σημερινή διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα. 

 

Η ανακρίτρια, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δεν χωρεί δεύτερη προφυλάκιση. Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις, ζητώντας να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του κατηγορούμενου.

 

Το ζήτημα θα κριθεί εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα ταχθεί με βούλευμα του υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης. Το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες. Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι αν επιβληθεί δεύτερο ένταλμα για προφυλάκιση στον κατηγορούμενο, η κράτηση θα φθάσει τους 24 μήνες.

 

Το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη από τις φυλακές για να απολογηθεί για τις δύο νέες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, για βιασμό ανηλίκου πριν επτά χρόνια και τον βιασμό ενηλίκου το 2018. Οι δύο καταγγελίες ερευνήθηκαν από την εισαγγελία, η οποία κατέληξε στην απαγγελία νέων κατηγοριών σε βάρος του καλλιτέχνη, που από τον περασμένο Φεβρουάριο είναι προσωρινά κρατούμενος για βιασμό κατά συρροή, κατηγορία που αφορά δύο ανήλικους κατά τους καταγγελλόμενους χρόνους τέλεσης.

 

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή της καθώς την θεωρεί προκατειλημμένη προς το πρόσωπο του. Στο υπόμνημα ζήτησε να τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης- με «βραχιολάκι»- ενώ για τις νέες δύο κατηγορίες χαρακτήρισε τις καταγγελίες «ψευδείς και κατασκευασμένες». 

 

Επίσης, επανέλαβε τη θέση του περί κατασκευασμένης υπόθεσης, όπως και τον ισχυρισμό του ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών επιδιώκει την ηθική εξόντωσή του.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr