Ο Ιανός χτυπά τη Ζάκυνθο : Τα κύματα βγαίνουν στη στεριά – Πολύ θυελλώδεις άνεμοι, δυνατή βροχή και ζημιές

Estimated read time 1 min read

Τη Ζάκυνθο χτυπά αυτήν τη στιγμή ο Ιανός. Βίντεο καταγράφει τη θαλασσοταραχή μέσα στο λιμάνι. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ και δυνατή βροχή σαρώνουν το νησί. Ζημιά σε πυλώνα ρεύματος προκαλεί διακοπή ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα

Ολος ο μηχανισμός του νησιού βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι στις θέσεις τους ώστε να επέμβουν όπου χρειαστεί κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που προκαλεί ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Καλαμακίου, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και της ΔΕΔΔΗΕ.

Η φωτιά σβήστηκε αμέσως αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες το πρωί. Από τη βλάβη, μένει χωρίς ρεύμα ξενοδοχείο της περιοχής που φιλοξενεί τουρίστες αλλά και περίπου δέκα σπίτια.

Διάνοιξαν χαντάκια

Ακόμη, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου διάνοιξαν χαντάκια στις περιοχές του Αργασίου και του Αλυκανά που είχαν πλημμυρίσει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπάρχει συντονισμός και συνεργασία με κοινό στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων και όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε πολλά προβλήματα από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό».

Βίντεο από το λιμάνι της Κυλλήνης (κάτω):Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author