Ο Αρκουμανέας προαναγγέλλει «έκρηξη» κρουσμάτων σε πάνω από 1.500

Προαναγγελία έκρηξης κρουσμάτων από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο οποίος υποστήριξε μέσω του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, ότι οι μολύνσεις κατά τη σημερινή καταμέτρηση θα ξεπεράσουν τις 1.500.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μίλησε εκτενώς για την παραλλαγή Δέλτα, η οποία απασχολεί εντόνως την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι τον Αύγουστο θα έχει κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. 

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στα νησιά, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά, ενώ, διευκρίνισε ότι για την ώρα η βρετανική παραλλαγή παραμένει κυρίαρχη στη χώρα. 

Ωστόσο, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι δεν παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ υποστήριξε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει κάτω από τα 27 έτη. 

Τέλος, ανέφερε ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση. 

Σπασμωδικές κινήσεις και μπρος-πίσω με τα μέτρα

Η αύξηση των κρουσμάτων, η επιβράδυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και, κυρίως, η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα έχει φέρει τρικυμία στην κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να αντιδράσει με σπασμωδικά μέτρα.

Μάλιστα, μετά το μπάχαλο με την επιτροπή και τις μάσκες, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση σε εξωτερικούς χώρους. «Δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο» ξεκαθάρισε δηλώνοντας «άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά».

Ερωτηθείς για τυχόν τοπικά lockdown απάντησε ότι «κατά τόπους πάντα θα υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες» ανοίγοντας διάπλατο παράθυρο για επιβολή περιοριστικών μέτρων αν ξεφύγει η κατάσταση.

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα να κινείται σε χαμηλότερους ρυθμούς εδώ και αρκετές μέρες ο υπουργός θέλησε να μεταφέρει μια νότα αισιοδοξίας ωστόσο οι αριθμοί που παρέθεσε δεν οδηγούν στο χτίσιμο τους τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. «Μόνο χθες κλείστηκαν 56.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση μετά από πολύ καιρό, 13.500 ραντεβού σε νέους ανθρώπους 18 – 24» είπε εκτιμώντας πως «η κοινωνία ανταποκρίνεται στη προσπάθεια». 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr