Ουρές… “Χριστουγέννων” στο κέντρο της Αθήνας: Το κόλπο με τα πολλαπλά…

Ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στα μαγαζιά, το πρώτο Σάββατο που ήταν ανοικτά μετά το lockdown και μάλιστα σε περίοδο εκπτώσεων.

Η Ερμού και η Τσιμισκή πλημμύρισαν από νωρίς το πρωί με κόσμο που έκανε τις αγορές του, ή απλά έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης. Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθούσαν να βάλουν σε τάξη τους απείθαρχους πολίτες, όταν εκείνοι συνωστίζονταν έξω από τα μαγαζιά, περιμένοντας την σειρά τους για να εισέλθουν.

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούσε ελέγχους για τα απαραίτητα έγγραφα και sms των καταναλωτών, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έστελναν δύο ή τρεις φορές το μήνυμα της μετακίνησης 2, προκειμένου να εξασφαλίσουν έξτρα δίωρο για…shopping.

Έτσι έστελναν και ξανάστελναν SMS, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό “ανανέωναν” το χρόνο παραμονής τους στα μαγαζιά. Και οι πιο ηλικιωμένοι, που δεν τα πάνε καλά με τα SMS, έκαναν το ίδιο πράγμα, αλλά με έγγραφα εξόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουρές...

Oι μεγαλύτερες ουρές παρατηρήθηκαν σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς πλέον οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα προτού τα αγοράσουν -κάτι που δεν επιτρεπόταν στις ημέρες του click away.

Ο συνωστισμός ήταν τέτοιος που, σύμφωνα πληροφορίες, χρειάστηκε να βγουν υπεύθυνοι καταστημάτων με μεγάλες ουρές, για να παρακαλέσουν τον κόσμο να φύγει και να επιστρέψει αύριο Κυριακή, που θα είναι πάλι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Ερμου

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων στην αγορά, αν και ο κόσμος ήταν πολύς, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη βόλτα που πραγματοποίησε στο Μαρούσι και στην Κηφισιά.

Ο υπουργός έγραψε στο twitter: “Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην Αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. Άπαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω… πάντως η χαρά στην αγορά, σαν Γιορτές!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουρές...

Το άνοιγμα των καταστημάτων για αύριο, Κυριακή, θα είναι προαιρετικό και τα καταστήματα, βάση της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης, μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00 πμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουρές...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.grΠηγή άρθρου www.thetoc.gr