Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ρεπόρτερ με πάσο των New York Times- «Είχε χρόνια να εργαστεί για εμάς» λέει η εφημερίδα

Estimated read time 1 min read

Άλλος ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε

Ένας δημοσιογράφος και παλιός, εξωτερικός συνεργάτης των New York Times σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο και ακόμη ένας τραυματίστηκε, όπως επιβεβαίωσε πριν λίγο ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής.

Το χτύπημα φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή του Ιρπίν στα βόρεια του Κιέβου όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου. Ως θύμα ταυτοποιείται ο 51χρονος, Μπρεντ Ρενώ. Ο άλλος δημοσιογράφος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. 

«Οι εισβολείς σκοτώνουν κυνικά ακόμη και δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σήμερα, ένας 51χρονος ανταποκριτής των New York Times πυροβολήθηκε στο Ίρπίν. Ένας άλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βγάλουν το θύμα έξω από το πεδίο της μάχης», έγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής στο Facebook.

Μετά την ανακοίνωση των τοπικών αρχών, επίσημη σελίδα των NYT στο Twitter διευκρίνισε πως ο ρεπόρτερ ήταν παλιός, εξωτερικός συνεργάτης και δεν κάλυπτε τον πόλεμο για λογαριασμό της εφημερίδας. 

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μπρεντ Ρενώ. Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος φιλμογράφος που είχε συνεισφέρει στους New York Times μέσα στα χρόνια. 

Αν και είχε συνεργαστεί με τους New York Times στο παρελθόν (η πιο πρόσφατη φορά το 2015), δεν βρισκόταν σε αποστολή για κανένα τμήμα των Times στη Ουκρανία. Οι αρχικές αναφορές πως εργαζόταν για τους Times, κυκλοφόρησαν επειδή φορούσε ένα πάσο των Times που του είχε δοθεί για μία αποστολή χρόνια πριν»

Με πληροφορίες από Interfax και GuardianΠηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author