Ορθάνοιχτο παράθυρο για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε εστίαση-ψυχαγωγία

ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία ωστόσο είναι διστακτική στο να λάβει ανάλογες αποφάσεις για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις καθώς «δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση».

«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με τις προθέσεις για υποχρεωτικότητα σε εστίαση και ψυχαγωγία προσθέτοντας ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης (…).

Απαντώντας στην κριτική πως ενώ στους κλειστούς χώρους το χειμώνα οι πελάτες θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το προσωπικό μπορεί να μην είναι εμβολιασμένο, εξήγησε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορονοϊού εβδομαδιαίως.

«Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» υποστήριξε ο υπουργός.

Σώματα Ασφαλείας – Ένοπλες Δυνάμεις

Συγκρατημένος ως προς την επέκταση του μέτρου στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις εμφανίσθηκε ο υπουργός τονίζοντας ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.

► «Η απάντηση στην ξεκάθαρη αυτή αποτυχία της κυβέρνησης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ούτε και η εκδικητικότητα των μέτρων απέναντι σε πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», σχολίασε (Real FM) ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr