Οργή Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: «Κράτα το στόμα σου κλειστό για να σε μπερδεύουν με άνθρωπο»

Estimated read time 1 min read

Σάλος μετά τις ύβρεις για διαδηλωτές

Βουλευτές της τουρκικής αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για γυναίκες που συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα ετών από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «τσο@@λες» (χρησιμοποίησε την λέξη sürtük) και «τρομοκράτες».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος AKP, ο Ερντογάν επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι διαδηλωτές είχαν μπει σε τζαμί κρατώντας μπίρες στα χέρια.

«Αυτοί οι τρομοκράτες στο τέμενος Μπεζμιαλέμ βρώμισαν το τζαμί με μπουκάλια μπίρας. Είναι σάπιοι μέχρι το κόκαλο, είναι τσ***λες» είπε, χρησιμοποιώντας την τουρκική λέξη «sürtük»

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Κράτα το στόμα σου κλειστό

Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συνέστησε στον Ερντογάν να κρατάει το στόμα του κλειστό, μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter.

«Έχω μια συμβουλή για εσένα, που βρίζεις γυναίκες. Καλύτερα να κρατάς το στόμα σου κλειστό και να σε μπερδεύουν με άνθρωπο, παρά να το ανοίγεις και να απομακρύνεις κάθε αμφιβολία», έγραψε.

Η γνωστή συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ εξέφρασε την οργή της για τη «ρητορική των διακρίσεων» από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ & ΣΚΑΙ

Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author