Οργή Ερντογάν για τον παραλληλισμό με Μεντερές

Estimated read time 1 min read

Tην έντονη αντίδραση του Ερντογάν προκάλεσαν οι ειρωνικές, πλην βαρύτατες, αιχμές που άφησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου CHP Ενγκίν Αλτάϊ, εκφράζοντας την «ευχή» ο Τούρκος Πρόεδρος να μην έχει το τέλος του Μεντερές, εξαιτίας του εναγκαλισμού του με ισλαμιστικά στοιχεία. 

«Ο συγχωρεμένος Μεντερές, κάποια περίοδο είχε δώσει προνόμια στους ισλαμιστές και αυτοί είχαν πάρει φόρα με τις απαιτήσεις τους. Αργότερα υποχρεώθηκε να βγάλει νόμο προστασίας των αρχών του Κεμάλ Ατατούρκ. Εύχομαι το τέλος του Ερντογάν να μην είναι το ίδιο, να μην είναι παρόμοιο», είπε ο Αλτάϊ.

Η δήλωση εξόργισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, χαρακτήρισε «θρασύ» και «ανήθικο» τον Αλτάϊ.

«Ένας ανήθικος, ένας θρασύς υπονόησε πως εύχεται το τέλος μου θα είναι όπως αυτό του Μεντερές. Βρε ανήθικε. Εμείς όταν ξεκινήσαμε αυτή την πορεία, πήραμε το σάβανο μας μαζί μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα στη συνέχεια ανέφερε, «εμείς δεν φοβόμαστε να πεθάνουμε, αλλά εσείς όταν μιλάτε για θάνατο ψάχνετε για τρύπα».

Για τις δηλώσεις του βουλευτή και εκπροσώπου της ΚΟ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) έχει ξεκινήσει δίωξη κατά του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Αντνάν Μεντερές απαγχονίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1961, έχοντας συλληφθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author