Ορατή από το Διάστημα η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, με δορυφόρο της NASA να καταγράφει τον πυκνό καπνό από το Διάστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το meteo.gr, ο δορυφόρος της NASA Suomi NPP έστειλε εικόνα, στην οποία διακρίνεται ο πυκνός καπνός στη Νότια Πελοπόννησο, στο Νομό Λακωνίας, από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη.

Η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Εκκενώθηκαν 5 οικισμοί, με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να δίνουν πολύωρη μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη έχει χωριστεί σε 3 μέτωπα. «Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας είναι σε εξέλιξη. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μετέβη απο την έναρξη της για τον γενικό συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων» επισημαίνεται στη γραπτή ενήμερωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Και προστίθεται: «Με εντολή του από τις μεσημεριανές ώρες βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.».

Δείτε τη δορυφορική εικόνα από τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, με τον καπνό να είναι ορατός από το Διάστημα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώΠηγή άρθρου www.athensvoice.gr