Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την ανθρωποκτονία της Κάρολαϊν Κράουτς από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου συντροφιάς, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση στις αρχές κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, οι τρεις τακτικοί δικαστές απέρριψαν ομόφωνα την ένστασή του να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου. Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεσή της επειδή δεν έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει πτυχίο κλινικής ψυχολόγου.

Να μην δοθούν ελαφρυντικά ζητά η εισαγγελέας

«Θα ξεκινήσω από το δεδομένο: ότι η αρετή της δικαιοσύνης ειναι η επιείκεια. Ομως πρέπει να μη χάνεται το μέτρο», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για εγκλήματα ειδεχθή που έχουν αντίκρισμα στην κοινωνία.

«Δηλαδή τι να το κάνω εγώ να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του αφού τη σκότωσε; Χάνεται αμέσως η ισορροπία», είπε επίσης και εξήγησε ότι η αναγνώριση ελαφρυντικών πρέπει να συνδέεται με την αρχή της αναλογικότητας.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Το θεωρώ αδιανόητο να αναγνωρίσει το δικαστήριο αυτό το ελαφρυντικό με μια λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει και να διαλύσει την οικογένειά του», πρόσθεσε αναφερόμενη στο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ομοίως η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί και τη αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σημειώνοντας ότι «δεν ήταν ιδιαίτερη πρόκληση να παραβεί τους κανόνες τους 12 μήνες που ήταν στη φυλακή».


► Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr