Ομάδες περιφρούρησης συγκροτεί η ΓΕΝΟΠ

Ομάδες περιφρούρησης αποφάσισε ότι θα συγκροτήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με στόχο να αποτρέψει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άτομα που δεν μπορο…

Ομάδες περιφρούρησης συγκροτεί η ΓΕΝΟΠ

Ομάδες περιφρούρησης αποφάσισε ότι θα συγκροτήσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με στόχο να αποτρέψει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άτομα που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ, με την κίνηση αυτή, τα μέλη της θα επιδιώξουν «να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού και άνεργου», ενώ επαναλαμβάνει την αντίθεσή της με τις διακοπές ρεύματος στα άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν πληρώνουν το «χαράτσι» στα ακίνητα.

Μάλιστα, το σωματείο καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος «σε κανένα φτωχό άνεργο, μικροσυνταξιούχο ή μεροκαματιάρη», και κάλεσε τα μέλη του να μην κόβουν την ηλεκτροδότηση στις περιπτώσεις αυτές, καθώς και να συγκροτήσουν ομάδες περιφρούρησης εφόσον οι διακοπές γίνονται από εργολάβους.

Επίσης, η ΓΕΝΟΠ εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, ξεκαθαρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα σημάνει πόλεμο, καθώς θα συνιστά «αρπαχτή» κατά του Δημοσίου.