Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο διευθύνων σύμβουλος του ‘Τόκιο 2020’ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣΕικόνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο | 20 Ιουλίου 2021
@ 2021 MARK BAKER/AP IMAGES

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία έχει ως αποτέλεσμα να είναι ακόμα στον αέρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της οργανωτικής επιτροπής να δηλώνει ότι ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσής τους.

Τρεις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λιγότερο από 24 ώρες πριν την ανεπίσημη “αυλαία” της διοργάνωσης (με αγώνες γυναικείου ποδοσφαίρου και σόφτμπολ την Τετάρτη), ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής χτύπησε καμπανάκι κινδύνου, πιο δυνατά από ποτέ.

Και αυτό γιατί παραδέχτηκε δημόσια πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Αγώνων ελέω της κατάστασης με την πανδημία στη χώρα, όπου που κάθε ημέρα που περνάει, επιδεινώνεται.

“Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων”, δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε σε συνέντευξη Τύπου, για να προσθέσει:

“Εχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη (σ.σ. σε αυτή θα πάρουν μέρος η ιαπωνική και η μητροπολιτική κυβέρνηση, η οργανωτική επιτροπή, η ΔΟΕ και η ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή).

Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση”.

Πηγή άρθρου www.sport24.gr