Οι Τούρκοι επιδιώκουν να κάνουν έρευνες πετρελαίου στα έξι μίλια

Ζωηρό προβληματισμό πυροδοτεί το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν έρευνες πετρελαίου στα έξι ναυτικά μίλια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνήσης δημοσιεύτηκαν επτά αιτήματα τουρκικής εταιρείας πετρελαίου προς την γενική διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. 

Η τουρκική εταιρεία καταθέτει, δηλαδή, αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της.

Οι περιοχές αυτές είναι Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, ενώ με αυτήν την κίνηση δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική.

Ακόμη δεν έχει δοθεί η άδεια γι αυτό. 

Σημειώνεται πως ο χάρτης που παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τα σημεία του τουρκικολιβυκού μνημονίου μένουν έξω. 

Ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει από Δευτέρα: Ανοίγουν δημοτικά, υπηρεσίες και οι περισσότερες επιχειρήσεις

Κέρκυρα: Ο «δράκος του Κάβου» αρνείται να χειρουργηθεί και λέει ότι θέλει να πεθάνει

Δείτε live: Οι αστροναύτες της NASA έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>



Πηγή άρθρου www.protothema.gr