Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτική βοήθεια στη Βηρυτό καθώς πολεμούν «τον ίδιο εχθρό»

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν την Κυριακή (8/2) στο λιβανικό στρατό στρατιωτική βοήθεια αξίας άνω των 25 εκατ. δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνονται…

Ο αμερικανός πρεσβευτής στη Βηρυτό Ντέιβιντ Χέιλ αναφέρει σε δήλωσή του πως τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν “για να ηττηθεί η τρομοκρατική και εξτρεμιστική απειλή από τη Συρία”.

“Πολεμάμε τον ίδιο εχθρό, έτσι η υποστήριξή μας προς εσάς είναι ταχεία και συνεχής”, δήλωσε ο Χέιλ στη διάρκεια εκδήλωσης για την παράδοση των όπλων στη Βηρυτό.

Σε περιοχές κοντά στα συριακά σύνορα, ο λιβανικός στρατός διεξάγει κανονικές μάχες με ομάδες ενόπλων, στους οποίους περιλαμβάνονται μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Νόσρα, το οποίο συνδέεται με την αλ-Κάιντα. Η πιο πρόσφατη μάχη σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα και στη διάρκειά της σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες.

Ο Χέιλ δήλωσε πως ο Λίβανος είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος αποδέκτης αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας. Έλαβε πέρυσι περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για σχέδια ριζοσπαστικών ισλαμιστικών οργανώσεων, οι οποίες πολεμούν στη Συρία, να καταλάβουν εδάφη στο Λίβανο.