Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να ‘ξυπνήσουν’ τον 6χρονο

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον 6χρονο που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια των αγώνων καρτ στην Πάτρα, καθώς οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα επιχειρήσουν να μειώσουν την καταστολή.

Σύμφωνα με το thebest, οι γιατροί στις 12 το μεσημέρι, θα επιχειρήσουν να ανοίξουν μια νευρολογική δίοδο, δίνοντας κάποιες εντολές στον 6χρονο. Αν ο μικρός απαντήσει στα ερεθίσματα θα ακολουθήσει μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου προκειμένου να αποκλειστεί τυχόν αξονική βλάβη και στη συνέχεια οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον ξυπνήσουν.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάχυτη βλάβη, το παιδί θα παραμείνει διασωληνωμένο. Ωστόσο, οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα.

Το χρονικό του ατυχήματος

Την Κυριακή το πρωί ο εξάχρονος βρισκόταν στο κέντρο της Πάτρας και παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, δύο καρτ συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με το ένα από τα δύο οχήματα να απογειώνεται και να χτυπάει στα κάγκελα, όπου ήταν σκαρφαλωμένος ο εξάχρονος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι. Το καρτ φέρεται να έσπασε τα προστατευτικά κάγκελα και μια πινακίδα.