Οικονόμου: Πιθανή η επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους- Την Τρίτη ανακοινώσεις για τα μέτρα

Estimated read time 1 min read

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ισχύσουν για την πανδημία το προσεχές διάστημα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ χαρακτήρισε πιθανή την επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

 

«Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσει η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία, σε ό,τι αφορά την πανδημία. Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει, δεν υποχωρεί και δημιουργεί απειλές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου. 

 

Σε ερώτηση για το αν οι εμβολιασμένοι θα έχουν «πλεονεκτήματα» έναντι των ανεμβολίαστων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Θα πάμε σε μία σειρά από μέτρα που θα προστατέψουν την κοινωνία και την οικονομία από μεγάλες περιπέτειες». 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι υπάρχει «πολύ σημαντικό ενδεχόμενο» να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι μια πολύ σημαντική πιθανότητα. Αν το υποδείξουν οι ειδικοί οφείλουμε να το εφαρμόσουμε», συμπλήρωσε. 

 

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους, απάντησε ότι αυτό θα ισχύσει σε συγκεκριμένους χώρους, με κριτήρια που θα έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας. 

 

«Για παράδειγμα δεν μπορείς να στερήσεις σε κάποιον το δικαίωμα να πάει για ψώνια. Εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα, όπως ο περιορισμός των ατόμων στο κατάστημα και η μάσκα. Υπάρχουν άλλοι χώροι που αυτό δεν διασφαλίζεται διαφορετικά και πρέπει ο καθένας να τεθεί αντιμέτωπος με τις ευθύνες που έχει», συμπλήρωσε. 

 

Αυτό, αφορά «ας πούμε τη διασκέδαση, τους χώρους εστίασης, ενδεχομένως αφορά τις μετακινήσεις, περίπου στη φιλοσοφία που μετακινούμασταν το καλοκαίρι στις διακοπές», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

Σε όσους είναι εμβολιασμένοι, θα δίνεται η δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις και μεγαλύτερες δυνατότητες και επιλογές, κυρίως σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, δήλωσε ο κ. Οικονόμου. 

 

«Οι υπόλοιποι θα χρειάζονται τεστ, με δικά τους έξοδα, για συγκεκριμένους χώρους. Όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα υποχρεούνται με δικά τους έξοδα- σε τιμή που θα είναι καθορισμένη- να κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 ή 2 φορές την εβδομάδα, από τον Σεπτέμβριο», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

Τέλος, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει γενικό lockdown και να κλείσει ξανά η οικονομία. 

 

Η επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν 

 

Αναφερόμενος στη χθεσινή επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «συναντίληψη». 

 

«Υπάρχει συναντίληψη της όλης κατάστασης και υπάρχουν καθαρές εξηγήσεις από ελληνικής πλευράς, δηλαδή να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν για να μείνουν κοντά στις εστίες τους οι μετανάστες και πρόσφυγες ώστε αν και όταν διαμορφωθούν οι συνθήκες να επιστρέψουν πίσω», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.  

 

«Ούτε η Τουρκία επιθυμεί μαζικές ροές στο έδαφός της, αλλά είναι ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα, έχει θωρακίσει τα σύνορα της δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σκηνές του 2015 και να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι σε εγρήγορση προκειμένου να μην επιτραπεί σε κανέναν να εργαλειοποιήσει την κρίση στο Αφγανιστάν. «Άλλο ο ανθρωπισμός, άλλο ξέφραγο αμπέλι», τόνισε. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author