Ξάνθη: Θετικός στον κορονοϊό εκπαιδευτικός – Σε καραντίνα 4 σχολεία – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον Δήμο Ξάνθης, αλλά και στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός που δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Πρόκειται για 2 σχολεία στην πόλη της Ξάνθης και 2 στο Δροσερό.

Ο 46χρονος εκπαιδευτικός είχε πυρετό το σαββατοκύριακο και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό. Την Τρίτη 9 Ιουνίου δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέρφους του και τα σχολεία έκλεισαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα fonitisxanthis.gr, με απόφαση Υπουργείου Παιδείας με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για 10 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα 4 σχολεία όπου δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19. την ίδια στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ενώ θα εξεταστούν και όλοι οι συνάδελφοί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 29 θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 8/6 από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, το ένα εντοπίστηκε στο Δήμο Τοπείρου . Πρόκειται για μια δασκάλα από το μειονοτικό σχολείο Ηλιόπετρας που βγήκε θετική την Παρασκευή. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 19 Ιουνίου.Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author