Ν. Φίλης: «Η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω» (video)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ανέφερε ότι νοιώθει τιμή και ευθύνη που εκπροσωπεί την…

«Στις 25 Ιανουαρίου συνέβη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, μια ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών» εξήγησε λέγοντας ότι οφείλουν όλοι να αναστοχαστούν τι σήμαινε αυτή η ανατροπή.

«Ήταν μια αντιμνημονιακή ψήφος και αναζήτηση ελπίδας στην Αριστερά. Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ωριμότητα πολιτική στο λαό».

Τόνισε επίσης ότι η αλλαγή αυτή είναι βαθύτερη, γιατί συνιστά ρωγμή στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού στην χώρα μας και την Ευρώπη. Παράλληλα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση, δηλαδή ο στόχος να βγούμε από τη λιτότητα, δεν είναι εύκολος.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με συναινέσεις να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «στενοχωριόμαστε όταν άνθρωποι του παρελθόντος “μας ζητούν τα ρέστα”».

Απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι τα χρήματα για τα οποία επαίρεται ότι έφερε στη χώρα δεν πήγαν στην κοινωνία, αλλά στις τράπεζες και για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ τόνισε ότι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο για τη χώρα, από την υποταγή. «Η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «μόνος ρεαλισμός που μπορεί να υπάρξει είναι ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Πηγή: avgi.gr