Νεκρός ανεμβολίαστος 20χρονος από κορωνοϊό – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ΜΕΘ Μακεδονίας, Θράκης

Estimated read time 1 min read

Στατιστικά δεδομένα από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας – Θράκης) που καταδεικνύουν πόσο περισσότερο πλήττονται από τον ιό οι ανεμβολίαστοι έναντι των εμβολιασμένων παρέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ενώ γνωστοποίησε και τον θάνατο ενός ανεμβολίαστου 20χρονου που έχασε τη ζωή του από τις επιπλοκές της νόσου στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη σημερινή ανακοίνωση των νέων μέτρων, η κυρία Γκάγκα προέτρεψε εκ νέου όλους να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ.

Έφερε ως παράδειγμα την 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), η οποία είναι στο «κόκκινο», λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

«Δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν έχει παρενέργειες».

«Αντίθετα, η νόσος είναι σοβαρή και οδηγεί συχνά σε θάνατο», είπε. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 20χρονος νεαρός, σημειώνοντας: «Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και ότι δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη. «Είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία».

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορονοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author