«Να εμβολιαστούν άμεσα οι νέοι»

Στις νεότερες ηλικίες απέδωσε ουσιαστικά την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού, η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Κατά την ενημέρωση της Πέμπτης, η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε ξεκάθαρα για μεγάλη αύξηση των νέων μολύνσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο των κρουσμάτων σε νέους ανθρώπους. Πλέον τα 23 έτη είναι η διάμεσή ηλικία όσων μολύνονται, η οποία, όπως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, έπεσε κατά μία δεκαετία σε μία βδομάδα. Πρόσθεσε πως στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. 

Η κ. Παπαευαγγέλου απέδωσε την έξαρση κρουσμάτων στη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας, «ειδικά στους νέους», όπως είπε ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πανδημία έχει αλλάξει πρόσωπο, αφορά κυρίως νέους», 

Για άλλη μια φορά, η κ. Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση για άμεσο εμβολιασμό, ειδικά των νέων, καθώς όπως ανέφερε, μπορεί να μολύνουν τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στο σημείο αυτό κάλεσε τα νεαρά άτομα να εμβολιαστούν «άμεσα, πριν φύγουν για διακοπές».

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η χρήση της μάσκας. «Πάντα θα πρέπει να έχουμε τη χρήση της μάσκας» σε εξωτερικούς χώρους, τόνισε. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr