Νέο lockdown με αστυνομικά μπλόκα και άδειες πλατείες

Σε εφαρμογή τέθηκε από τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής ο εκ νέου περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα έως τις 5:00 το πρωί.

Το κέντρο του Ηρακλείου παρουσίαζε “απόκοσμη” εικόνα, ενώ περιμετρικά ήταν εμφανής η αστυνομική παρουσία, με μπλόκα σε οδικούς κόμβους και ελέγχους όσων κυκλοφορούσαν. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.
 

Μπλόκα αστυνομίας

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο (sms με τον κωδικό 6).

Σχετικά με την εστίαση η παράδοση κατ’ οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away), η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.
 

Ηράκλειο άδειο κέντρο

Μπλόκα αστυνομίας
 

Πηγή άρθρου www.cretalive.gr