Νέα τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Ινδία από κατάρρευση γέφυρας

Estimated read time 1 min read

Τραγικό δυστύχημα στην περιοχή Μόρμπι του Γκουτζαράτ της Ινδίας, καθώς η κρεμαστή γέφυρα του ποταμού Ματσού κατέρρευσε παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ενώ τριάντα άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη φτάσει τους 68, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη. 

«Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν και ορισμένοι αγνοούνται», είπε ο Αμίτ Τζάλα, τοπικός αξιωματούχος στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης πάνω στη γέφυρα υπολογίζεται ότι βρίσκονταν περισσότερα από 400 άτομα.

Το NDTV, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, μετέδωσε πως υπήρχαν περίπου 500 άνθρωποι στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της, με περίπου 100 να παραμένουν στο νερό.

Στιγμιότυπο από τις σκηνές πανικού έξω από ένα νοσοκομείο, έπειτα από την κατάρρευση της γέφυρας.
 

(K K Productions via AP)

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν να σκαρφαλώνουν στα καλώδια και τα υπολείμματα της γέφυρας καθώς οι ομάδες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να τους σώσουν.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, ο Χαρς Σανγκάβι δήλωσε ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι βρίσκονταν στη καλωδιωτή γέφυρα, ένα τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όταν γιορτάζονται το Ντιβάλι και το Τσατ Πούτζα

Ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών Άμιτ Σαχ δήλωσε «βαθιά λυπημένος για το ατύχημα στο Μόρμπι». 

Η ιστορική γέφυρα, μήκους 230 μέτρων, κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Είχε κλείσει για συντήρηση για έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρά του, για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε οδηγίες στον πρωθυπουργό του κρατιδίου να κινητοποιήσει αμέσως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author