Νέα μετάλλαξη του ιού εντοπίσθηκε στο Λονδίνο

Μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίσθηκε τις τελευταίες ημέρες, η οποία πιθανότατα συνδέεται με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο, όπως είπε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας Ματ Χανκοκ.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανέφερε ότι τουλάχιστον 50 διαφορετικές τοπικές αρχές στην Αγγλία έχουν καταγράψει κρούσματα Covid που οφείλονται στη νέα μετάλλαξη.

Ήδη, έχει ειδοποιηθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και έχουν ξεκινήσει λεπτομερείς μελέτες.

«Δεν υπάρχει στοιχείο» που να δείχνει ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν

Πάντως, ο Χάνκοκ υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η νόσος επιδεινώθηκε ή ότι τα εμβόλια δεν θα λειτουργήσουν.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε σε βουλευτές ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν έντονες, εκθετικές αυξήσεις στον ιό σε όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρφορντσαϊρ.

«Έχουμε εντοπίσει πάνω από 1.000 περιστατικά με τη συγκεκριμένη παραλλαγή, κυρίως στη Νότια Αγγλία, αν και περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί σε περίπου 60 διαφορετικές περιοχές».

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν γνωρίζουν σε ποιο βαθμό η νέα παραλλαγή οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων. Ωστόσο, ο Χάνκοκ τόνισε ότι χρειάζεται ταχεία και αποφασιστική δράση, που είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της πανδημία, κατά την περίοδο των εμβολιασμών.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα λειτουργούν τα κέντρα περιποίησης νυχιών – Δείτε όλα τα μέτρα

Der Spiegel: Think tank έκανε προπαγάνδα υπέρ του Ερντογάν σύμφωνα με γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ – Στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr