Νέα μέτρα: Έρχεται «μπλόκο» για ανεμβολίαστους – Τι θα γίνει με την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ποια είναι τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Η επικράτηση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον, φέρνει ως αποτέλεσμα μια εκτεταμένη κυβερνητική ατζέντα, προκειμένου να προλάβουμε την κορύφωση του κύματος.

Έτσι, παρά τα θετικά μηνύματα από τους επιστήμονες, όπως για παράδειγμα τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία μιλώντας στο MEGA προέβλεψε πως «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα», αλλά και την πρόβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ότι μπορεί να κάνουμε «Πάσχα με μηδενικά κρούσματα», το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνουμε τώρα που η πανδημία «καλπάζει» στη χώρα.

Σημειώνεται πως παρόλο που ο αριθμός των κρουσμάτων, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο είναι μικρότερος από εχθές, παραμένει υψηλός. Συγκεκριμένα, 29.334 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν σε μόλις 136.447 τεστ.

Τα παραπάνω στοιχεία έχουν σημάνει συναγερμό τόσο στο επιστημονικό, όσο και στο κυβερνητικό επιτελείο. Έτσι, στο τραπέζι της κυβέρνησης εξετάζονται νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση, αλλά και οι λοιμωξιολόγοι έχουν στο τραπέζι τους νέα μέτρα, προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Τα μέτρα αυτά θα εστιάζουν κυρίως στην εστίαση, καθώς και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν αναφορικά με την εστίαση, είναι να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα.

Το δεύτερο μέτρο είναι να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων της εστίασης, με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επιβάλει στις ηλικίες 50 ετών και άνω ή 55 ετών και άνω.

Αν και οι δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες έχουν δείξει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό τον τελευταίο καιρό, δεν έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, όπως για παράδειγμα οι ηλικίες 65 ετών και άνω.

Τα νέα αυτά μέτρα, λοιπόν σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebook
Instagram icon
Ακολουθήστε μας στο Instagram



Πηγή άρθρου www.parapolitika.gr