Νέα βήματα κανονικότητας: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας -Οσα αλλάζουν από τη Δευτέρα | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Νέες «ανάσες ελευθερίας» από τη Δευτέρα, καθώς παύει να ισχύει το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται βήμα-βήμα και με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Ετσι, μετά την κατάργηση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ξεκινούσε από τη 01:30. Την ανακοίνωση είχε κάνει ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της περασμένης Τετάρτης, γνωστοποιώντας μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία χαλαρώνουν.

Βήματα προς την κανονικότητα: Τι ισχύει από τη Δευτέρα, εκτός από την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

  • Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους: Εν αναμονή ανακοινώσεων

Την ώρα που αίρονται σταδιακά τα μέτρα περιορισμού, αναμένονται να κλειδώσουν και οι διευκολύνσεις προς τους πλήρως εμβολιασμούς. Το ζήτημα θα συζητηθεί σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχετικού σχεδίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι τα εξής:

  • Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα
  • Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ
  • Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς
  • Ελεύθερη διακίνηση σε χώρες της ΕΕ με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που ενεργοποιείται την 1η Ιουλίου

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε ήδη την αρχή ανακοινώνοντας ότι θα εκδίδει εισιτήρια μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author