Μetron Analysis για το Mega: Στις 10,2 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Με 20 μονάδες προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης του Τσίπρα

Διψήφια διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% και η αξιωματική αντιπολίτευση 26,3%, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο 14,2%, το ΚΚΕ στο 6%, την Ελληνική Λύση στο 4,3% και το ΜέΡΑ25 στο 4,5%.Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι στις 20 μονάδες, καθώς ο πρωθυπουργός είναι στο 37 και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 17, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να είναι στο 6 και τον «κανένα» στο 27.

dimiskopisi-katallilos-prothipourgos


Οι πολίτες αξιολογούν ως σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια και έπονται η οικονομία, η εξωτερική πολιτική – πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και το πολιτικό σύστημα – πολιτικοί.

dimoskopisi-provlima


Σχετικά με την πορεία τη χώρας, το 36% θεωρεί ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος.

dimoskopisi-poreia-xoras


Η εντύπωση της πλειοψηφίας για το έργο της κυβέρνησης είναι θετική (39%), ενώ για το έργο της αντιπολίτευσης αρνητική (72%).

dimoskopisi-aksiologisi


To 44% αξιολογεί θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 21% τον αξιολογεί αρνητικά. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 50% τον αξιολογεί με θετικό πρόσημο, αλλά το 71% με αρνητικό.

dimoskopisi_aksiolo


epidoseis-dimoskopisi


To 51% τάσσεται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και το 47% υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

dimoskopisi_2


Στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε» το 28,9% απάντησε ότι θα ψήφιζε Ν.Δ., το 20,9% ΣΥΡΙΖΑ, το 11,3% ΠΑΣΟΚ, το 4,8% ΚΚΕ, το 3,4% Ελληνική Λύση και το 3,6% ΜέΡΑ25.

dimoskopisi-prothesi-psifou2


dimoskopisi-parastasi-nikis_3


Google News icon
Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.
Facebook icon
Ακολουθήστε μας στο facebook
Instagram icon
Ακολουθήστε μας στο InstagramΠηγή άρθρου www.parapolitika.gr