Μeteo: «Ψυχρή λίμνη» θα σαρώσει τη χώρα

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Οι ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, οι οποίες με τη μορφή ψυχρής λίμνης εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

meteo.gr

Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Από τις βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, των Βόρειων Κυκλάδων και της Εύβοιας που πλήττεται ήδη από χθες, με πτώσεις βράχων και τις τοπικές αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

meteo.gr

Άλλωστε, ισχυρές βροχές σημειώθηκαν χθες, αλλά και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά παράκτια και νησιώτικα τμήματα της χώρας. Έως το απόγευμα της Τετάρτης, και με τα φαινόμενα να συνεχίζονται σε πολλές περιοχές, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον Πλατανιά Χανίων (68 χιλιοστά), στον Σταλό Χανίων (45 χιλιοστά) και στην πόλη της Αμφίκλειας (39 χιλιοστά).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Τετάρτης 08/09.

meteo.gr

 

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr