Μ. Γκάγκα για εμβολιασμό: «Καμία παρενέργεια δεν έχω μέχρι τώρα»

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, 21:01

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Την ώρα που έκανα το εμβόλιο αισθάνθηκα ακριβώς όπως το εμβόλιο της γρίπης. Δεν είχε καμία παρενέργεια» ανέφερε η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», που εμβολιάστηκε σήμερα το μεσημέρι κατά του κορονοϊού, Μίνα Γκάγκα.

Όπως ανέφερε δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Οpen, «μείναμε για λίγο έξω από εμβολιαστικό κέντρο και όλοι καλά ήμασταν», ενώ σημείωσε πως όσοι έχουν αλλεργίες θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους, για να συμπληρώσει ότι γενικά δεν υπάρχουν σοβαρές αντενδείξεις, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα ο εμβολιασμός.

Ερωτηθείς για τυχόν παρενέργειες απάντησε ότι «μπορεί να έχει τα επόμενα 24ωρα αυτά που έχει και ο αντιγριπικός εμβολιασμός, να αισθάνεσαι μυϊκούς πόνους ή να σηκώσω λίγο πυρετό… Άμα τα αισθανθώ θα ειδοποιήσω» και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. «Δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα μέχρι τώρα», τόνισε.

Όσον αφορά τη διστακτικότητα που εκφράζουν κάποιοι νοσηλευτές για το εμβόλιο, η κυρία Γκάγκα σχολίασε: «Εγώ με αυτούς που συναναστρέφομαι θα κάνουν το εμβόλιο. Αύριο και μεθαύριο θα εμβολιαστούν οι νοσηλεύτριες της κλινικής. Υπάρχει ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα που είναι εντελώς λάθος τη βάση του. Είναι βέβαιο ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου και ξαφνικά βρίσκεται τόσος κόσμος που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας…»

Και κατέληξε, μεταξύ άλλων, «εύχομαι σε όλους να εμβολιαστούμε γρήγορα και να έχουμε μια φυσιολογική ζωή».

Πηγή άρθρου www.liberal.gr