Μύκονος: Πώς γίνεται το κόλπο με τα κορονοπάρτι στις βίλες – Ο… Μεξικάνος…

Κορoνοπάρτι σε 9 βίλες της Μυκόνου, εντόπισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, το τελευταίο πενθήμερο, τα 6, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στα πάρτι συμμετείχαν από 50 έως και 400 άτομα.

Επιβλήθηκαν έξι πρόστιμα των 50.000 ευρώ και τρία για διατάραξη κοινής ησυχίας. Οι διοργανωτές των κορονοπάρτι στο νησί των ανέμων εξασφαλίζουν… δωρεάν… μεταφορά με κλειστά φορτηγάκια στους πλούσιους ξένους πελάτες τους. Οι αστυνομικοί τα ακολουθούν προκειμένου να εντοπίσουν τις βίλες διεξαγωγής τους ενώ έχουν αναπτύξει καλή… ακοή για να ακούσουν την δυνατή μουσική που προέρχεται από αυτές.

Τις περισσότερες φορές τρώνε… πόρτα όταν χτυπούν τα κουδούνια καθώς κανείς δεν τους ανοίγει. Την επόμενη μέρα επισκέπτονται τις συγκεκριμένες οικίες και μέσω των ρολογιών της ΔΕΗ, εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες, επικοινωνούν μαζί τους και στη συνέχεια φθάνουν στον ενοικιαστή μέσω του εγγράφου μίσθωσης με το αντίτιμο που κατέβαλαν. Από εκεί και έπειτα προβαίνουν στην βεβαίωση του προστίμου.

Διαβάστε Επίσης

Το “κόλπο” με… Μεξικάνο ενοικιαστή

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν διαπιστώσει το “κόλπο” που χρησιμοποιούν οι διοργανωτές για να υπάρχει δυσκολία στην εφαρμογή το νόμου και την βεβαίωση του προστίμου. Παρότι εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες, όταν οι αστυνομικοί φθάνουν στους ενοικιαστές, εκείνοι επικαλούνται και αποδεικνύουν πως δεν μπόρεσαν να πάνε στις βίλες που νοίκιασαν αλλά πήγε ένας… φίλος τους.

Ουσιαστικά οι διοργανωτές των κορoνοπάρτι χρησιμοποιούν “αχυράνθρωπους” για να αποφεύγουν τις συνέπειες του νόμου και τα υψηλά πρόστιμα. Υπήρξε περίπτωση που εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης, αλλά ο ενοικιαστής ήταν… Μεξικάνος και βρισκόταν στη χώρα του, δηλαδή ο διοργανωτής είχε χρησιμοποιήσει “μεσάζοντα” προκειμένου να διοργανώσει το πάρτι και να ξεφύγει παράλληλα από ενδεχόμενη σύλληψη και πρόστιμο.

Εισήγηση για πρόστιμα στους ιδιοκτήτες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε χθες στη Μύκονο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, και προανήγγειλε αλλαγές στη νομοθεσία για να εντοπίζονται ή να αποτρέπονται τα κορoνοπάρτι. “Αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια.

Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει”.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, εξετάζεται η πιθανότητα αλλαγής στον σχετικό νόμο για την διασπορά του ιού, με την επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, στις οποίες οι “ενοικιαστές” διοργανώνουν κορωνοπάρτι. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται και οι ιδιοκτήτες να είναι πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ενοικιαστών, ενδεχομένως με αυστηρότερους όρους στα συμβόλαια εκμίσθωσης για την χρησιμοποίηση των κατοικιών τους.

Ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε ότι στη νέα Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου υπηρετούν 186 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 152 μόνιμοι, την ώρα που τον προηγούμενο χρόνο ήταν μόλις 60. Αναφορικά με την πανδημία και την αύξηση άφιξης των τουριστών ο κ. Χρυσοχοίδης είπε:

“Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν διανύουμε ένα κανονικό καλοκαίρι.

Διαβάστε Επίσης

Μύκονος: Πώς γίνεται το κόλπο με τα κορονοπάρτι στις βίλες - Ο… Μεξικάνος ενοικιαστής - εικόνα 2

Είμαστε σε μία μάχη, που εξελίσσεται καθημερινά με έναν εχθρό που είναι παρών και ταυτόχρονα αόρατος. Πρέπει να λειτουργούμε με υπευθυνότητα με ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, η τουριστική βιομηχανία της χώρας, θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα προφυλάξουμε το brand name της Μυκόνου.

Ήδη αυτή τη στιγμή Ιούνιο και Ιούλιο τα στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου οι αφιξαναχωρήσεις είναι της τάξεως του 90% των μεγεθών του 2019. Στο μέτρο όπου όλοι εμείς, οι επιχειρηματίες, η αυτοδιοίκηση και το Κράτος φροντίζουμε καθημερινά να εφαρμόζουμε με ευλάβεια τα μέτρα, έτσι ώστε αυτή η κανονικότητα να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και να κλείσουμε μία εξαιρετικά καλή τουριστική χρονιά”.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr