Μόσιαλος: Εγώ θα ήμουν επιφυλακτικός για το Πάσχα -Τι είπε για τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού | ΕΛΛΑΔΑ

Αναπόφευκτες θεωρεί τις εικόνες συνωστισμού στους κεντρικούς δρόμου, όπως η Ερμού μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο Ηλίας Μόσιαλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων την επιφυλακτικότητά του για πιθανό άνοιγμα το Πάσχα.

Παράλληλα, ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο θεωρεί ασφαλές.

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε πως ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. «Ήταν αναπόφευκτο αυτό», είπε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «πάνω από το 80% των συμπατριωτών μας φοράνε μάσκα. Στη Βρετανία δεν φορά ούτε το 10% και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζουμε επίσης ότι σε εξωτερικούς χώρους, η πιθανότητα διασποράς είναι 18-19 φορές μικρότερη από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει συνωστισμός, υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, αυτό είναι αναπόφευκτο αφού υπάρχει μία μερική χαλάρωση, αλλά δεν είναι μεγάλο όσο πολλοί πιστεύουν».

Για τα σχολεία

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε ότι εκτός από το λιανεμπόριο τη Δευτέρα ανοίγουν και τα Λύκεια ο Ηλίας Μόσιαλος είπε: «Το λιανεμπόριο είναι ελεγχόμενο και γίνεται με click away. Και η μικρή οικονομική δραστηριότητα θα είναι επωφελής για τη χώρα και θα βοηθήσει στην ανεργία. Η ακρίβεια αυτών των τεστ (self test) δεν είναι όπως το μοριακό, όμως αν γίνονται δυο φορές την εβδομάδα μπορούμε να αυξήσουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Δεν ανοίγουν όλα τα σχολεία και γίνεται μια λογική προσέγγιση. Είναι ένα ελεγχόμενο άνοιγμα με λιγότερους μαθητές και ρυθμισμένα τα διαλείμματα με μάσκες. Είναι παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και θα πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο. Με αυτές τις ελεγχόμενες συνθήκες και με ανοιχτά τα παράθυρα θα είναι καλύτερες οι συνθήκες».

Μιλώντας για Πάσχα στο χωριό ο Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας: «Θα έλεγα να περιμένουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση… Το μήνυμα το έδωσε ο αρχιεπίσκοπος με μια πολύ σωστή δήλωση που έκανε, λέγοντας ότι πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε. Πρέπει να ελέγξουμε στην πανδημία. Το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του. Να μην εξαντλήσουμε αυτά τα όρια. Εγώ θα ήμουν επιφυλακτικός για το Πάσχα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόσιαλος για το εμβόλιο της AstraZenca

Τέλος, έκανε αναφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έβγαλε συγκεκριμένες οδηγίες. Η χώρα μας ορθώς ακολούθησε τη Μεγάλη Βρετανία και τα περιστατικά θρόμβωσης είναι ελάχιστα. Δεν υπάρχουν στατιστικά διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι λιγότερα από 100 περιστατικά σε 25 εκατ. εμβολιασμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr