Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Τον Μάρτιο έγινε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν -Τον Απρίλιο έκανε θεραπεία για καρκίνο

Estimated read time 1 min read

Η υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελεί αντικείμενο έντονης συζήτησης εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την τέταρτη αξιολόγηση από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Η απόρρητη έκθεση των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στα τέλη Μαΐου, αναφέρει ότι ο Πούτιν φαίνεται να επανεμφανίστηκε μετά από θεραπεία που έκανε τον Απρίλιο για καρκίνο προχωρημένου σταδίου, λένε στο Newsweek τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν διαβάσει τις εκθέσεις. Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν, επίσης, ότι υπήρξε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του τον Μάρτιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τρεις ξεχωριστές υπηρεσίες πληροφοριών, ανησυχούν ότι ο Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία -κατάσταση που δημιουργεί μια δύσκολη και απρόβλεπτη πορεία στην Ουκρανία. Αλλά, ταυτόχρονα, και μια κατάσταση που καθιστά λιγότερο πιθανές τις προοπτικές ενός πυρηνικού πολέμου.

«Η φυσιογνωμία του Πούτιν είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι πλέον απόλυτη. Ο αγώνας μέσα στο Κρεμλίνο δεν ήταν ποτέ πιο έντονος κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά», λέει ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους των πληροφοριών με άμεση πρόσβαση στις αναφορές.

Δυσκολότερη η αξιολόγηση της υγείας του Πούτιν λόγω της απομόνωσής του

Και οι τρεις αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η απομόνωση του Ρώσου ηγέτη καθιστά πιο δύσκολη την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης και της υγείας του από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αν και είναι καλυμμένο με ομίχλη», λέει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA), ο οποίος επικοινώνησε με το Newsweek και ζήτησε την ανωνυμία του για να συζητήσει αυτά τα ευαίσθητα θέματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μια πηγή των καλύτερων πληροφοριών μας αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είχε ελάχιστες συναντήσεις με ξένους ηγέτες» λέει ο αξιωματούχος, με αποτέλεσμα να περιοριστούν και οι γνώσεις που μερικές φορές μπορούν να αποκτηθούν σε πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις. «Η απομόνωση του Πούτιν αύξησε έτσι τα επίπεδα της εικασίας».

«Πρέπει να προσέχουμε την επιρροή των ευσεβών πόθων», προειδοποιεί συνταξιούχος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. «Αυτό το μάθημα το πήραμε -ή και όχι- με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον Σαντάμ Χουσεΐν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author