Μπρους Γουίλις: Πάσχει από άνοια, ανακοίνωσε η οικογένειά του

Estimated read time 1 min read

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μπρους Γουίλις πάσχει από μετωποκροταφική άνοια, όπως γνωστοποίησε, μέσα από μια συγκλονιστική ανακοίνωση στα social media, η οικογένειά του.

Στην ανακοίνωση της, η οικογένειας του Μπρους Γουίλις εκφράζει «τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την απίστευτη αγάπη και υποστήριξη που λάβαμε όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους».

Και συνεχίζει ότι πλέον υπάρχει «μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει».

«Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του έχει προχωρήσει και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

Η ανάρτηση της Ντέμι Μουρ

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειάς του

«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτή την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», ανέφερε η οικογένεια του Γουίλις.

Η οικογένεια του ηθοποιού -συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Έμα Χέμινγκ Γουίλις, της πρώην συζύγου του Ντέμι Μουρ και των θυγατέρων του- αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωση της αφασίας του το 2022. Είπαν τότε ότι ο Γουίλις υπέφερε από μια κατάσταση που επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες και θα έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική.

«Ο Μπρους πίστευε πάντα ότι έπρεπε να χρησιμοποιεί τη φωνή του για να βοηθάει τους άλλους και να ευαισθητοποιεί για σημαντικά θέματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά», αναφέρει η νέα δήλωση της οικογένειάς του.

«Ξέρουμε μέσα από την καρδιά μας ότι -αν μπορούσε σήμερα- θα ήθελε να ανταποκριθεί φέρνοντας παγκόσμια προσοχή και μια σύνδεση με όσους επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια και το πώς επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους».

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η μετωποκροταφική άνοια είναι ένας «όρος-ομπρέλα για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που επηρεάζουν κυρίως τους μετωπιαίους και κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου. Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου συνδέονται γενικά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα».Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author