Μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους το βράδυ της Δευτέρας

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της αυστηροποίησης των απαγορεύσεων.

Ειδικότερα, αυστηρούς ελέγχους σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η Τροχαία. Μάλιστα, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου στελέχη της Τροχαίας πραγματοποιούν τα λεγόμενα «καθολικά μπλόκα», καθώς διακόπτουν την κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων και ελέγχουν εάν οι οδηγοί τους διαθέτουν ή όχι την απαραίτητη βεβαίωση κυκλοφορίας.

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας εντατικοί έλεγχοι διεξήχθησαν κατά μήκος της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου και στη Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού, ενώ νωρίτερα το απόγευμα μπλόκα υπήρχαν στο Ίλιον και το Περιστέρι, περιοχές μάλιστα με αυξημένο ιικό φορτίο. Συνολικά η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει 30 – 35 συνεργεία ελέγχων σε κάθε βάρδια, ενώ τα σημεία των λεγόμενων «καθολικών μπλόκων» εναλλάσσονται συνεχώς.

Νωρίτερα, υπήρχε «καθολικό μπλόκο» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος του Αρείου Πάγου. Σχεδόν μόνιμα είναι τα μπλόκα στο ύψος του Hilton καθώς επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Χθες Κυριακή διακοπή της κυκλοφορίας και σαρωτικοί έλεγχοι στους οδηγούς έγιναν μεταξύ άλλων στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πανόρμου και ανήμερα την Πρωτοχρονιά στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Τα «καθολικά μπλόκα» διεξάγει η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ).

Πώς γίνονται τα «καθολικά μπλόκα»

Οι αστυνομικοί, αφού σταματούσαν όλη την κυκλοφορία, πραγματοποιούσαν ελέγχους στους επιβάτες των οχημάτων για το εάν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης καθώς και τα απαιτούμενα SMS. Οι αστυνομικοί, φορώντας μάσκες και κίτρινα γιλέκα σταματούσαν όλα τα οχήματα, ενώ έμπαιναν για έλεγχο ακόμα και σε μέσα δημόσιας συγκοινωνίας, όπως λεωφορεία και τρόλεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι άλλαξε εκ νέου η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας κι από τις 22.00 ξεκινά και πάλι στις 21.00.

Στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας επιτρέπεται μόνον η μετακίνηση από και προς την εργασία, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για λόγους υγείας και προκειμένου να βγάλει κανείς βόλτα το κατοικίδιό του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr