Μπλίνκεν για Τουρκία: Απαράδεκτη η προμήθεια των S-400

Estimated read time 1 min read

Φωτ. Alex Edelman/Pool via REUTERS

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας αναφορικά με την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400 ο Άντονι Μπλίνκεν, το πρόσωπο που επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Μπλίνκεν σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο να εναρμονίζεται «με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς ανταγωνιστές μας, τη Ρωσία, ένας λεγόμενος στρατηγικός μας εταίρος».

«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε τι αντίκτυπο είχαν οι υπάρχουσες κυρώσεις της νομοθεσίας CAATSA στην Τουρκία και να εξετάσουμε αν πρέπει να γίνουν περισσότερα» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στη Γερουσία, που κλήθηκε να επικυρώσει τον διορισμό του.

Ο κ. Μπλίνκεν επιβεβαίωσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι η Τεχεράνη θα τηρήσει εκ νέου τις δεσμεύσεις της.

«Αλλά θα το χρησιμοποιούσαμε αυτό ως σημείο εκκίνησης, με τους συμμάχους και τους εταίρους μας που θα είναι εκ νέου στην ίδια πλευρά με εμάς, για να επιδιώξουμε μια πιο ισχυρή και πιο βιώσιμη συμφωνία», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author