Μπάιντεν: Προθεσμία 90 ημερών στις μυστικές υπηρεσίες για να εντοπίσουν την προέλευση του κορωνοϊού

Estimated read time 1 min read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του νέου κορωνοϊού.

 

Έδωσε δε, προθεσμία 90 ημερών για την υποβολή της έκθεσής του. 

 

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

 

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Γουχάν της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

 

«Η αποτυχία να στείλουμε τους επιθεωρητές μας επί τόπου τους πρώτους αυτούς μήνες, θα παρακωλύει πάντα την όποια έρευνα για την προέλευση της Covid-19» ανέφερε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του. 

 

Και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου, πρόσθεσε: «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα».

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορωνοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

 

H μέχρι πρότινος άγνωστη πληροφορία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που αποκάλυψε η Wall Street Journal πως τρεις εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν ασθένησαν τον Νοέμβριο του 2019 και πήγαν στο νοσοκομείο, εντείνει τις πιέσεις προκειμένου να γίνει πληρέστερη έρευνα για το αν ο κορωνοϊός «ξέφυγε» από εργαστήριο.

 

Με πληροφορίες από CNN, ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author