Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου -Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Estimated read time 1 min read

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ανέβηκε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δευτερολογία του για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι λέει ψεύτικα παραδείγματα στο εργασιακό και τον κάλεσε να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής από πού προκύπτουν όσα λέει.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα κλείνοντας απάντησε και στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απρέπεια τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απάντησε πως «δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

«Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και απαρίθμησε όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης.

«Θα ήμασταν πιο αξιόπιστοι, είπε ο Τσακαλώτος, αν αναγνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση τα έχει πάει καλά στην οργάνωση του εμβολιασμού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Παύλο Πολάκη ο οποίος αμφισβήτησε την διαδικασία εμβολιασμού. «Ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης των εμβολίων κ. Πολάκης λέει πώς βρήκαμε τόσο γρήγορα εμβόλια. Το στηρίζετε αυτό, κ. Τσίπρα; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνετε είναι να έρθετε και να αποδοκιμάσετε δημόσια τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Μας είπατε ότι νομοθετούμε για την ελίτ. Αλήθεια; Ο εργαζόμενος πατέρας που θα παίρνει γονική άδεια είναι ελίτ; Ο νέος πατέρας που προστατεύεται από απόλυση είναι ελίτ; Οι εργαζόμενοι στα κούριερ είναι ελίτ; Πώς αναπαράγετε τέτοια στερεότυπα; Η κριτική σας στο νομοσχέδιο πέρασε από διάφορα στάδια. Στην αρχή ήσασταν κατά της διευθέτησης συνολικά. Σας θύμισε ο κ. Χατζηδάκης ότι το 2017 κατά την επίσκεψή σας στην Παπαστράτος εξήρατε το εργασιακό καθεστώς που είχε τότε διευθέτηση εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Μετά είπατε ότι είναι καλή η διευθέτηση με συλλογικές συμβάσεις και κακή στις ατομικές. Δεν μας είπατε όμως γιατί η κυρία Αχτσιόγλου ως υπουργός Εργασίας της δικής σας κυβέρνησης υπέγραψε την ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει μορφές ευέλικτης εργασίας με ατομικές συμβάσεις.

»Εμείς λοιπόν επεκτείνουμε τη δική σας ρύθμιση και στους εργαζόμενους που μπορεί να μην έχουν παιδιά. Σε νέους εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να φύγουν ένα Σαββατοκύριακο με φίλη ή φίλο τους.

»Τα παραδείγματά σας, κ. Τσίπρα, είναι ψεύτικα. Συγχέετε τις υπερωρίες με τη διευθέτηση χρόνου εργασίας. Οποιοσδήποτε εργαζόμενος δουλέψει παραπάνω υπερωρίες θα πάρει περισσότερα λεφτά. Τελεία και παύλα. Και είναι ντροπή να παρουσιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Ισχύει ο απαράβατος κανόνας περισσότερη δουλειά, περισσότερα λεφτά.

»Εξηγήστε μας λοιπόν με απλά λόγια από πού προκύπτουν τα παραδείγματα που δώσατε στη Βουλή. Σταματήστε να έρχεστε εδώ και να αραδιάζετε ψεύτικα επιχειρήματα. Και να σταματήστε να λέτε ότι εμείς αγοράζουμε ΜΜΕ και διαδίκτυο για να διαμορφώνουμε καταστάσεις. Την επόμενη φορά θα καταθέσω στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ που εκθειάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Φαντάζομαι ότι θα μας πείτε ότι αυτά θα τα εντάξετε στη λίστα Πέτσα ιντερνάσιοναλ.

»Δεν είδα να λέτε τίποτα για το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων των ΗΠΑ που τόσο αγαπάτε, κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να συγκρίνετε την Ελλάδα με την Αμερική, μην κάνετε διαχωρισμούς. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό το μοντέλο, κ. Τσίπρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κόσμος αλλάζει με μεγάλους ρυθμούς

«Ο κόσμος αλλάζει με μεγάλους ρυθμούς. Βλέποντας την κυρία Γεννηματά να υπερασπίζεται μεταρρύθμιση του 1982, δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να μιλάμε με τους ίδιους όρους 40 χρόνια μετά», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Μπορούμε να έρθουμε να ρυθμίσουμε την πραγματικότητα των επιχειρήσεων που επιλέγουν να έχουν εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους και όχι με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Για όλα αυτά δεν είπατε κουβέντα.

»Σας ρώτησα αν συμφωνείτε με σειρά ρυθμίσεων και δεν είπατε κουβέντα. Θα τοποθετηθείτε προφανώς διά της ψήφου σας και θα δούμε τελικά αν είναι αυτό το νομοσχέδιο η μητέρα όλων των μαχών. Ξέρουμε καλά ότι κάθε μεγάλη αλλαγή μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και αναταράξεις και διαδηλώσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνουμε σωστό πρωτίστως για τη νέα γενιά που αναζητά καλύτερο αύριο.

»Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπατε ότι είχαμε ήδη μπει σε ύφεση από το 2019. Πληροφορήθηκα ότι είπατε σε συνέντευξή σας ότι ήρθε η πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε άλμα προς τα εμπρός. Τι από τα δύο ισχύει;

»Εδώ θα είμαστε και σε 6 και 12 μήνες. Μιας και αναφερθήκατε σε κλεψύδρες. Η κλεψύδρα κάθε κυβέρνησης γυρνά ανάποδα από την ημέρα εκλογής της. Έχουν περάσει 2 χρόνια και απομένουν άλλα 2 γιατί θα γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας και τότε θα γίνει αποτίμηση όχι μόνο πώς αντιμετωπίσαμε πανδημία αλλά και πώς η χώρα οδηγείται στον δρόμο της ανάπτυξης. Να δούμε τότε τι θα πείτε. Οι δικές μας προβλέψεις είναι ότι η ανάπτυξη θα είναι ρωμαλέα και δίκαια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης: Μιλάτε εσείς για το brain drain, κ. Τσίπρα;

«Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ρεύμα νέων ανθρώπων που σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν -και θα υπάρχουν- καλές θέσεις εργασίας αλλά γιατί πιστεύει ότι μετά από μια 10ετία η χώρα άφησε πίσω την κρίση και ανοίγει ευοίωνος δρόμος. Αύριο θα είναι εδώ η κυρία Φον ντερ Λάιεν και θα εγκριθεί και τυπικά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα άστρα για καλή πορεία οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα και όσο και αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μια εικόνα χώρας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε. Έχετε όμως ακόμα ένα πρόβλημα. Η Δεξιά που δήθεν αντιμάχεστε πολύ απλά δεν υπάρχει.

»Η ΝΔ που εσείς παρουσιάζετε είναι καρικατούρα που δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία της παράταξης. Υπάρχει μόνο στη φαντασία σας γιατί μόνο με αυτή την καρικατούρα μπορείτε να υπάρξετε. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα».

Δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός

«Να απαντήσω σε μια μεγάλη απρέπεια που είπατε στην τηλεοπτική σας συνέντευξη. Κάνετε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μού ανέθεσαν τη διακυβέρνησης μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί 5 χρόνια και αυτό είναι δύσκολο έργο», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «ξεστοκάρει» στους νέους όλο το μίσος του.

Μητσοτάκης: Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν στις επόμενες εκλογές

Τα βασικά σημεία της τριτολογίας του πρωθυπουργού:

  • Θα καταθέσω στα πρακτικά 4 σελίδες άρθρων που μιλούν με πολύ καλά λόγια για την πατρίδα μας, ότι δανειζόμαστε πολύ φθηνά, για το Σχέδιο Ανάκαμψης και για τον εμβολιαστικό σχέδιο.
  • Αφήνουμε πίσω μας δύσκολες και σκοτεινές εποχές, είναι καλό για τη χώρα. Ενοχληθήκατε για το σχόλιο με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.
  • Η διαδρομή μας δεν διαγράφεται και δεν ξεχνιέται. Εγώ λογοδοτώ ως πρωθυπουργός και εσείς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο τέλος και οι δύο θα λογοδοτήσουμε στις εκλογές.
  • Το τι γράφει ο ξένος Τύπος μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει τι πιστεύουν οι πολίτες και αυτό θα σας το δείξουν στις επόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author