Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Ενοχλήθηκαν μόνο λιγοστοί, αλλεργικοί με τη σημαία και την πατρίδα – Πολιτική

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο έχει ως στόχο να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά επτά μονάδες σε έξι χρόνια και να δημιουργηθούν 200.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας, εστίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Απάντησε όμως και στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε καταρχάς τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχή πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. “Πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, όταν εκφράζω την άποψη ότι οι πρόσφατες εκδηλώσεις συνδύασαν περηφάνια με σεμνότητα, την εθνική ισχύ με τον πολιτισμό και την αυτοπεποίθηση με την εξωστρέφεια” συνέχισε και πρόσθεσε: “Πάνω από όλα όμως εξέπεμψαν μία ενότητα, που πιστεύω ότι διαπέρασε ολόκληρη την κοινωνία μας γι’ αυτό και ευτυχώς δεν ενόχλησαν παρά μόνο λιγοστούς, λιγοστούς αλλεργικούς με τη σημαία, με την πατρίδα, με την πρόοδο, φυλακισμένους στην κομματική τους κατάθλιψη.”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε δε ότι: “Την εθνική ανάταση που νιώσαμε όλοι την 25η Μαρτίου πλαισιώνει η εθνική ανάταξη με καθοριστικό βήμα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης πού θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά όλα τα επόμενα χρόνια”. Χαρακτήρισε επίσης το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης ως τη γέφυρα προς την μετά COVID εποχή αλλά και προς την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα.