Μηταράκης: Σώθηκαν όλα τα παιδιά στον Έβρο – Σε αφωνία η αντιπολίτευση

Estimated read time 1 min read

Για ισχυρές πιέσεις στα σύνορα από την Τουρκία, οι οποίες ωστόσο δεν μεταφράζονται σε ροές στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός έστειλε το μήνυμα πως η χώρα «δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι η πίεση είναι πολύ αυξημένη τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, δε μεταφράζεται σε ροές, καθώς αστυνομία, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις «κάνουν τη δουλειά τους» και φέτος η χώρα μας έχει τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας.

Έχουμε δύο μέτωπα: Την Τουρκία και την ευρωπαϊκή Αριστερά

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, από τη μια της Τουρκίας και των λαθροδιακινητών και από την άλλη, το «μέτωπο της ευρωπαϊκής αριστεράς, η οποία υπερασπίζεται μια πολιτική ανοιχτών συνόρων, όπως το 2015 και προσπαθούν με έντονες πιέσεις προς τη χώρα μας να μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα, το οποίο δε θα γίνει»

«Κάθε φορά που υπάρχουν περιστατικά, βλέπουμε την ευρωπαϊκή αριστερά στο ευρωκοινοβούλιο, ευρωπαϊκά Μέσα, ΜΚΟ, να προσπαθούν να καταγγείλουν την Ελλάδα, γιατί νομίμως και συνταγματικά φυλάει τα σύνορά της. Τι προσπαθούν να πετύχουν; Μια χαλαρότερη πολιτική από τη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Θα ενισχυθεί ο φράχτης

Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, πως θα ενισχυθεί ο φράχτης στον Έβρο και οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν ενεργές στη θάλασσα «με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Στην συνέχεια ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει δύο μέτωπα όσον αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Από τη μια, όπως επεσήμανε υπάρχει η Τουρκία και οι λαθροδιακινητές και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Αριστερά η οποία προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα για να «μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Ευρωπαϊκή Αριστερά, ΜΚΟ και αριστερά Μέσα καταγγέλλουν την Ελλάδα για να πετύχουν χαλαρότερη πολιτική στην προστασία των συνόρων από την χώρα μας», ενώ ξεκαθάρισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author