Με το βλέμμα στον τουρισμό τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Προσηλωμένη στην επανεκκίνηση του τουρισμού παραμένει η κυβέρνηση με την Αριστοτελία Πελώνη να ανακοινώνει τέσσερα νέα μέτρα για τη «διευκόλυνση της τουριστικής δραστηριότητας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στις τέσσερις νέες ρυθμίσεις -ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών- που ισχύουν από σήμερα και αυτές είναι:

  • Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα  και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.
  • Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.
  • Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.

«Aξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται τα μέτρα που ισχύουν, έτσι ώστε αφενός να διευκολύνονται οι μετακινήσεις και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία», ανέφερε η κ. Πελώνη, πριν ανακοινώσει τις νέες ρυθμίσεις.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr