Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα τη Δευτέρα στο λεκανοπέδιο – Κλειστά όλα τα σχολεία

Estimated read time 1 min read

Φωτογραφία Αρχείου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει με τηλεκπαίδευση και μένει να γίνει γνωστό αν θα πραγματοποιηθούν το πρωί ή το απόγευμα.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το σκεπτικό των σχετικών αποφάσεων, αυτές ελήφθησαν με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους
μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες. Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης, αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τέλος, κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

►Στην Παιανία, την αναστολή λειτουργίας των κοινόχρηστων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημοτικών χώρων που παραχωρούνται σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής, αποφάσισε ο Δήμος.

► Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, στον νομό Χανίων, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Δευτέρα και Τρίτη κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

 

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author